Gebelik Testi Nedir Nasıl Yapılır - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

8 Ekim 2020 Perşembe

Gebelik Testi Nedir Nasıl Yapılır

Hamileliğin net olarak anlaşılabilmesi için gebelik testi şarttır. Her ne kadar hamileliğe dair belirtiler yaşıyor olsanız da kesin olarak hamile kalındığını gösteren nokta gebelik testidir. Öncelikle gebelik testinin normal adet döneminizin üzerinden 1 hafta geçmesiyle birlikte yapılmasının doğru olacağını belirtmeliyiz. Çünkü bazı kadınlarda 3-4 günlük gecikmeler görülebilir ve daha önce de bu durumu yaşadıysanız hemen telaşlanmanıza gerek yoktur. Peki gebelik testi nasıl yapılır

Gebelik testinin nasıl yapılacağına dair bilgi arayan kadınlar şu yolları izlemelidir;

·       İlk olarak önerimiz ev tipi gebelik testlerini uygulamak için en doğru zamanın sabah olduğudur. Çünkü sabah idrarı hamilelik testlerinde en doğru sonucu vermektedir.
·       Adetiniz 1 hafta kadar geciktiyse eczaneden gebelik testi alın.
·       Ev tipi gebelik testlerinin idrarla yapıldığını ve bir kaba yaptığınız idrarınıza hamilelik testi çubuğunu batırarak sonuç elde edeceğinizi  unutmayın.
·       Çubuğa aldığınız idrardan düz bir yere koyduğunuz gebelik testine iki damla kadar idrarınızdan damlatın.
·       Nereye damlatacağınızı bilmiyorsanız testin içinde yer alan uygulama kılavuzuna bakarak bilgi edinebilirsiniz.
·       İdrarı teste damlattıktan sonra yaklaşık 4-5 dakika bekleyin.

Sonuç: Eğer testinizde tek çizgi belirirse gebe olmadığınızı, çift çizgi belirirse de testin pozitif olduğunu anlayabilirsiniz. Testinizde hiçbir çizgi çıkmazsa test geçersiz, çizgilerden bir tanesi soluk çıkarsa da gebeliğin henüz yeni olduğu anlamına gelir.
Gelelim gebelik testi nasıl yapılır sorusunun ikinci cevabına. Gebelik testi evde idrarla yapılabileceği gibi en net sonucun alınması için de hastanede yaptıracağınız kan tahliliyle de yapılabilir. Kanda gebelik testi yaptırmayı düşünen anne adaylarına önerilerimiz ise şunlardır;

·       Kan testini aç ya da tok karnına günün hangi saatinde istiyorsanız yaptırabilirsiniz.
·       Kan testi için de mutlaka adet gecikmesi beklenmelidir. Aksi halde kan testinde de gebelik görünmeyebilir.
·       Normal süreçteki gibi bir miktar kan tüp içerisine alınır ve laboratuvara gönderilir.
·       Kan testinin sonucu 1-2 saat içerisinde ya da ertesi gün verilir.

Sonuç: Eğer testinizin sonucu 0 ya da 0.01 gibi bir rakamsa sıfır manasına gelir ve gebe olmadığınızı gösterir. Testinizin sonucu 20'den yüksekse kan testi pozitiftir. Bazı laboratuvarlarda ise 50'den yüksek çıkması testin pozitif olduğunu gösterir. Eğer testinizdeki rakam 0 ila 20 arasındaysa test şüphelidir ve 2 gün sonra yeniden bir kan testi yaptırmanız gerekir.

İster ev tipi gebelik testi, isterseniz de kan testi yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Eğer testinizin sonucu pozitifse en kısa sürede doktor kontrolünden geçmenizi öneririz. Ayrıca en kısa zamanda da folik asit alımına başlamalısınız. Test sonucunuz negatif çıktı ve adetiniz de halen olmadıysa birkaç gün daha bekledikten sonra 2. bir test daha yapmanızı öneririz. Gebelik testi nasıl yapılır diyenler için öneriler sunduk. Siz de bu kolay öneriler sayesinde gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.