Minecraft Taktikleri | 2021 Minecraft Taktikleri | En İyi Minecraft Taktikleri | MineCraft Hakkında - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

17 Ağustos 2017 Perşembe

Minecraft Taktikleri | 2021 Minecraft Taktikleri | En İyi Minecraft Taktikleri | MineCraft Hakkında

Minecraft Oyunu İnceleme ve Oyun İçi Taktik

Merhaba, bu günkü yazımız da Minecraft oyunu inceleme ve Minecraft taktiklerini ele alıyoruz. Minecraft önerileri ve taktikleri hakkında pek bilgi toplayamasam  da var olanları paylaşıyorum.

2017 Minecraft Taktikleri
2021 Minecraft Taktikleri
Minecraft oyunu bilindiği üzere dünya üzerinde pek çok kişi tarafından rağbet gören online oyundur. Akıcı oyun tarzı ile keyifli anlar yaşamayı sağlayan Minecraft, oyun olarak kendisini kanıtlamıştır. Bakıldığı zaman ülkemizde oldukça geniş bir kitle tarafından rağbet gören Minecraft, geçtiğimiz  yıllarda “online platformlardan kaldırılıyor” gibi asılsız haberlere konu olmuş idi. 2015 yılında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından incelemeye alınan Minecraft, meclis kulislerinden gelen bir soru üzerine bu duruma maruz kalmıştır.

Minecraft diye bir oyunun eşini öldürmeye teşvik edici bir oyun olduğunu ve bu oyun hakkında inceleme yapılması istenen Minecraft, yapılan incelemeler sonucunda çocukların gelişimine katkı sağladığı görülmüştür.

Çocuk gelişimi için her ne kadar katkı sağladığı görülse de yapıların ev, tarla, köprü vb. gibi oyun içerisinde yaratıklar tarafından yıkıldığı için şiddet unsuru olarak belirtilmiştir. Minecraft yasaklanma ile ilgili haberler ortaya atılsa da, şuan için böyle bir durum söz konusu değildir. Ayrıca dünya üzerinde hiçbir ülke Minecraft’a yasak ile ilgili bir koşul öngörmemiştir.
Minecraft Taktikleri
Minecraft Taktikleri

MineCraft Oyun İçi Öneriler


Tüm dünya genelinde pek çok kişi tarafından rağbet gören Minecraft, ülkemiz de büyük bir kitleye hitap etmektedir. “Youtube” üzerinde pek çok ilgili videolar bulunmaktadır. Strateji ve gelişime açık bir oyun olan Minecraft, büyük-küçük demeden herkesin favori oyunu haline gelmeyi başarmış gibi görünüyor.

1-Cadı Evine Dikkat!


Minecraft oyunun da bataklıklar nadir olarak görülmektedir. Bataklıkların bulunduğu bölgede küçük bir ev bulunuyor. Evin içerisinde ya da çevresinde bir büyücü bulunmaktadır. Büyücüler ancak oyun içerisinde geceleri görünüyor. Sizi görür görmez iksir saldırısına başlayan büyücü, bu saldırı sonucunda canınızı epey bir düşürecektir. Büyücüleri görür görmez uzaklaşmanızı tavsiye ederiz. Çünkü, büyücüleri öldürmek Minecraft oyununda bir hayli zordur.

2-Evinizde Kedi Bulundurun


Kediler, bu oyun için oldukça korunaklıdır. Koruma anlamında önemli bir rol oynayan kediler, yanınızda bulunduğu takdirde koruma anlamında büyük bir etkisi bulunacaktır. Size saldıran Creeperlar, nedeni bilinmez ancak kedilerden korkuyor :) Yapacağınız evin içerisine kedi bırakarak bu sayede hem Creeperlar saldırısından korunacak, hem de evinize Creeperlar’ın girmesini önleyeceksiniz.

3-Kafanıza Balkabağı Takın


Minecraft taktikleri arasında başka bir önemli husus ise balkabağıdır. Bu harika ekipmanı kafanıza giyerek Endermanları rahatlıkla gözlemleyeceksiniz. Balkabağı görüş açınızı kısıtlamakta olup ancan Endermanları daha iyi izlemenizi sağlıyor. Aynı zaman da Endermanlar sizi görmesi halinde kesinlikle kaçmanıza gerek yoktur. Size saldırmayacaktır. 

4-Demir Golem ve Kardan Adam Yapma


İki kar kütlesini üst üste koyup daha sonrasında üzerine de balkabağı koyularak kardan adam elde edilebilir. Kardan adamlar size herhangi bir zararda bulunmamaktadır. Aynı zaman da küçük bir yağmur yağması ile ortadan kaybolurlar puf olurlar :) Snow Golem adı ile de bilinen kardan adam, ateşe yaklaşması halinde kendisini suya bırakır. Snow Golem yüksek yerlerden atlamamakta olup Blaze’nin düşmanıdır. Ayrıca gamer’i mob’lardan korumaktadır. Kötü hava koşullarına dayanıksız olan Snow Golem, kapalı ortamlarda saklanması gerekir.
Demir Golem Nasıl Yapılır
Demir Golem Nasıl Yapılır

Snow Golem’in yanı sıra Demir Golem (İron Golem), en nadir görülen yaratıklardan biridir. Bu yaratıkların düşme ya da boğulma hasarı yoktur. Ayrıca su ve lavdan kaçan İron Golem, oyun içerisinde neredeyse görülmemektedir. Demir Golem üretmek için toplam da 4 demir kütlesi ve bir balkabağına ihtiyacınız olacaktır. 4 adet demir kütleyi “T” şeklinde dizerek üzerine balkabağı eklemelisiniz. Oldukça yavaş olan Demir Golemler, oldukça güçlüdürler. Zarar verebilecekleri yaratıkları tek hamle ile havaya savurabiliyor. Köy içerisinde saldıracağınız bir Demir Golem, sizi köyün dışına kadar kovalayacaktır. Tekrar köyü savunmak amacı ile geri dönecektir.

5-Dev Mantar Adaları ve Yeraltında Gizli Bölüm


Oyun içinde gamer’i şaşırtan başka bir husus ise mantar adalarıdır. Mantar adaları üzerinde inekler gezinmektedir. Burayı görünce oldukça şaşıracağınız belirtelim. Minecraft oyununda yer altı bölümü en nadir görülenler arasındadır. Yer altında ender bölüme girildiğinde ejderha ile karşılaşacaksınız.

Minecraft Oyununda Yapmanız Gerekenler!


Harita ve yaratıklardan bahsettik. Şimdide Minecraft oyun içi taktiklerinden bahsedelim.

  1. Minecraft oyununda elinizde lav dolu bir kutu bulunuyor ise kesinlikle kutuyu açmayın!
  2. Minecraft oyunu içinde önemli madenler arasında yer alan altın ve elmas gibi madenler, ancak demir ya da daha iyi bir kazıcı sayesinde bulunabilir.
  3. Shift tuşu, inşaat yapımının kenarlarını yaparken büyük bir kolaylık sağlamaktadır.
  4. Tohumlar 4 blok uzaklıkta dahi su olsa büyümektedir.
  5. Oyunda büyük ağaçlar çıkarmak isterseniz üst bölüme dirt koymalısınız.
  6. Kömür ihtiyacınız varsa kesinlikle  su kaynağı yakınlarını kazmanız gerekiyor.
  7. Gerçek hayat ile bağdaştırıldığı için elementler kimyasal olarak iksire dönüşebilmektedir.
  8. Yapı masası sayesinde odun, taş, demir ve elmas ile gerekli tüm malzemeleri elde edebilirsiniz. 
  9. Minecraft oyununda en değerli kaynak elmastır.
  10. Araç ve gereçlerinizi elmas ile yapmaya özen gösteriniz. Çünkü daha uzun vadeli ve aynı zaman da daha hızlı verim elde edeceksiniz.
  11. Nether’da yatak üzerinde uyursanız yatak patlayacaktır. Evcil kurtlar kesinlikle Creeperlara saldırmamaktadır.
  12. Evinizi odun ile yapmamaya özen gösteriniz. Yanma ihtimali oldukça büyüktür. Bu nedenle demir madeni ile yapmaya gayret ediniz.
  13. Ektiğiniz tohumların daha iyi gelişmesini isterseniz cam koymanız gerekecek. Direkt olarak güneş ışığının bulunduğu yere koyarak daha iyi verim elde etmeniz mümkündür. 
Minecraft oyunu incelemeleri
Minecraft oyunu incelemeleri 


Minecraft oyunu taktiklerini bu şekilde belirtmeye çalıştık. Minecraft taktikleri 
hakkında yeterli bilgi edinmediyseniz "Minecraft Taktikleri" buraya tıklayınız. Umarım faydalı olmuştur. 

Minecraft oyun içi taktikleri ya da Minecraft oyunu incelemeleri hakkında düşüncelerinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.