3.Havalimanı Haberleri | 3.Havalimanı Ne Zaman Açılacak? | 3.Havalimanı İsmi Ne Olacak | Son Dakka 3.Havalimanı - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

24 Ağustos 2017 Perşembe

3.Havalimanı Haberleri | 3.Havalimanı Ne Zaman Açılacak? | 3.Havalimanı İsmi Ne Olacak | Son Dakka 3.Havalimanı

3.havalimanı
3.havalimanı 

3.havalimanı Ne Zaman Açılacak?


3.havalimanı için yapılan ihalenin arından temeli 7 Haziran 2014 yılında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştır. 4 fazdan oluşacak olan 3.havalimanı, bir an dahi duraksamadan 7/24 kesintisiz bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm dünyanın gıpta ile izlediği 3.havalimanı, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamaya göre 2018 yılının ilk çeyreğinde hizmete giriyor. 

3.havalimanının ilk fazı tamamlanması ile birlikte 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacaktır. Toplam da 4 etaptan oluşacak olan 3.havalimanı, tamamlanması ile birlikte 94 milyon yolcu kapasitesine sahip olan Atlanta Uluslar Arası Havalimanını geçerek dünyanın en büyük ve en yüksek kapasiteli havalimanı olacaktır. 

3.Havalimanı İsmi Ne Olacak?


Pek çok internet sitelerinde 3.havalimanı ismi ne olacak diye asılsız haberler yer almaktadır. Resmi olarak henüz 3.havalimanı için bir isim  gündemde yer almamaktadır. 2014 yılında bir vatandaş tarafından “RTE Airport” isminin markalaşması için 21 ağustosta Türk Patent Enstitüsüne başvuruldu. 
3.Havalimanı İsmi Ne Olacak?
3.Havalimanı İsmi Ne Olacak?

2015 yılında İHA.Com’un yaptığı habere göre 3.havalimanı adıne olacak? Sorusu üzerinde Davutoğlu, isim ile ilgili net olarak ilan edilen bir isim bulunmuyor. Bu tür şeyler istişare edilir, İstanbul’a yakışan isim üzerinde çalışılır. 

İsim konusunda henüz net bir iddia bulunmasa da internet aleminde pek çok anket yapılmaktadır. Bakıldığı zaman bu tür anketler arasında oldukça ciddi bir oranda tutulan bir web sitesi ön plana çıkıyor.  

Araların da "Rte Havalimanı, Kemal Atatürk Havalimanı, Osmanlı Havalimanı, Vecihi Hürkuş Havalimanı, Abdulhamid Han Havalimanı, Fsm Havalimanı ve  Oğuz Kağan Havalimanının" olduğu bir anket hazırlanarak kullanıcılara sunulmuştur. Yoğu  bir rağbet gören anket, geçtiğimiz aylarda twitter’da gündem haline gelerek ilk sırayı almıştır. Bununla yetinmeyerek aynı zaman da siyaset dünyası ve bazı sanat camiasından ön de gelen isimlerinde ankete katılarak düşüncelerini belirttiği görüldü.

3. Havalimanı Son durum


Şüphesiz Türkiye’nin en önemli projelerinin başında gelen 3.havalimanı, her geçen gün hızını kesmeden çalışmalarını sürdürmektedir. Uçakların iniş yapacağı kulenin yapımı tamamlanan 3.havalimanında, Başbakan Binali yıldırımın gözetmenliği ile %55 tamamlandığı görülmüştür. 7/24 kesintisiz çalışmalar sürdürülen 3.havalimanında, tüm çalışmalar en iyi şartlarda sürdürülmektedir. 
3. Havalimanı Son durum
3. Havalimanı Son durum
Uçak pistlerinin kontrol edileceği kulelerin tamamlandığı açıklanmıştır. Bunun yanı sıra 4 etaptan oluşacak olan 3.havalimanı için ilk etapta 90 milyon yolcu kapasitesi sağlanacaktır. 4. Etap tamamlanması ile birlikte toplam 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacaktır.

3.havalimanı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve güncel 3.havalimanı haberlerine göz atmak için “buraya” tıklayınız. 3.havalimanı haberleri kesintisiz bir şekilde sunulmaktadır. Daha fazla bilgi edinmek için 3.havalimanı haberleri tıkayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.