Sputnik V Türkiye'de! Bağışıklık Oranı Kaç? Türkiye'nin Üçüncü Aşısı Sputnik V! - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

14 Haziran 2021 Pazartesi

Sputnik V Türkiye'de! Bağışıklık Oranı Kaç? Türkiye'nin Üçüncü Aşısı Sputnik V!

 

Rus Aşısı Sputnik V Türkiye’ye Ulaştı!

Çin ve Almanya aşılarından hemen sonra ülkemizde uygulamaların başlayacağı 3. Koronavirüs aşısı Türkiye’de! Sputnik V aşısının ilk gönderimini taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Fahrettin Koca, haziran ayının sonunda 30 milyon dozun tamamlanacağını bildirmişti.



Rus kökenli Sputnik V Koronavirüs aşısının ilk gönderimini yapacak uçak inişi gerçekleştirdi, Türkiye’de uygulanacak üçüncü aşı Sputnik V olacak.

 

İlk Doz Türkiye’nin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 6 ay içerisinde Türkiye’ye 50 milyon kadar Sputnik V aşısının gelmesini beklendiğini bildirmişti.

 

Sputnik V Türkiye’de üretime başlayacak!

Türkiye aşı üretimi için VisCoran İlaç ile anlaşmanın yapıldığını açıkladı, günümüzün adeta baş belası olan Kovid-19’a karşı Rus kökenli Sputnik V için iki ülke arasında imzalar atıldı.

 


Ne Kadar Etkili?

Sputnik V, “Rus Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü” tarafından geliştirildi. Etkinlik oranı %97.6 olarak bildirildi. Rusya’da Sputnik V’in iki dozunu da uygulayan kişilerin aşı olmayan kişilerle karşı karşıya geldiğinde aşının %97.6 kadarlık bir oranda koruma sağladığını bildirildi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.