Ramazanda Kilo Almamak İçin Öneriler - Zayıflama Tavsiyeleri - Form Tutucu - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

14 Nisan 2018 Cumartesi

Ramazanda Kilo Almamak İçin Öneriler - Zayıflama Tavsiyeleri - Form Tutucu

Ramazan aylarında uzun süren açlık nedeni ile metabolizma hızını düşürmektedir. Geç saatlerde açılan iftar nedeni ile de ağır yemeklerle kısa süre içerisinde kilo almanıza neden oluyor.

Yapılması gereken günlük hayatta normal yaşantımız içerisinde tüketmemiz gerektiği gibi yemek yemektir. Ancak gün boyu hiçbir şey yememekten dolayı gözlerimiz gereğinden fazla aç olarak görülebilmektedir. Günlük hayatta tüketilmesi gerektiği kadar yemeği tüketmek için kendimize hakîm olabilirsek, geç saatte yememiz aşırı kiloya engel olacaktır. Günlük hayattaki gibi az ve sık yemeye özen gösterilmesi gerekmektedir.
ramazanda yiyeceklere dikkat etmek
ramazanda yiyeceklere dikkat etmek
Kilo almanın en büyük etkenlerinden birisi şüphesiz hızlı yemek yemektedir. Hızlı bir şekilde yenilen yemek aşırı kilo alımına neden olduğu söylenmekte! Yemekleri olabildiğince çiğnemek gerekiyor. Bu sayede tokluk hissi daha çabuk gelecek ve daha daz yemek tüketmiş olacaksınız.

ramazanda su tüketmek
ramazanda su tüketmek
Ramazan aylarında kilo almamak için tavsiyelerimiz arasında sıvı tüketimi bulunmaktadır. Sıvı tüketiminde asitli, gazlı ve şekerli içeceklerden kesinlikle uzak durulması gerekmektedir. Bu gibi sıvaların yerine ev yapımı komposto, doğal limonata ve kefir tüketimi gerçekleştirilebilir.

Özellikle su tüketimi zayıflamak için bire birdir. (Gün de en az 2 litre su tüketimi zayıflamaya yardımcıdır.) Kefir bağırsaklarınızın çalışmasında yüksek fayda sağlayacaktır. İftar ve sahur arasındaki boşlukta bol bol su tüketimini gerçekleştirmeye özen gösteriniz.

iftarda tatlı yemek
iftarda tatlı yemek
Tatlı konusunda özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir. Kilo almamak için mücadele ederken aşırı tatlı yemek yüzünden kısa süre de kilo alımına yol açabilirsiniz. Genel olarak yaz aylarında tercih edilen tatlılar daha iyidir.

 Şerbeti bol ya da ağır kalorili tatlıları yemek yerine mevsimine uygun meyveler yemek vitamin açısından da fayda sağlayacağı gibi bu saye de vücudunuzun pek çok vitamin eksikliğini giderecek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Meyveler ile aranız pek yok ise sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.
ramazanda yemeği fazla kaçırmak
ramazanda yemeği fazla kaçırmak

İftar vaktinde gün içerisindeki açlığınızı gidermek için fazladan yemek yediniz. Bu durumda tatlıları yemekten 1-2 saat sonra yemeniz gerekir. Aynı zaman da yediğiniz tatlının porsiyonunu da yarıya indirmelisiniz! 
ramazan sofrasında salata!
ramazan sofrasında salata!
Özellikle Ramazan aylarında sizi gün içerisinde tok tutmak için önemli bir yiyecek bulunuyor! Ramazan ayında salata yemek sizi gün içerisinde tok tutmaya yetecektir. Ancak hazırlamış olduğunuz salatanın içerisinde katacağınız yağ, tuz vb. maddelerin ölçüsüne dikkat edilmesi gerekir.

İftarda yağlı yemek yemek!
İftarda yağlı yemek yemek!
İftar yemeklerinde özellikle kızartma, ızgara ve buna bağlı ağır yağlı yiyeceklerden kesinlikle uzak durmalısınız. Bunlar yerine haşlama, bulama veya fırında yemek yapabilirsiniz. 

Ramazanda hurma yemek!
Ramazanda hurma yemek!
İftarınızı kesinlikle hurma ile açmanızı tavsiye ederiz. Çünkü hurma; kan şekerinizi dengelemek için yeterli bir besin kaynağıdır. Ancak, hurma kalori olarak fazla olabileceğinden dolayı bir ya da iki adetten fazlası tavsiye edilmez. 
sahur pidesi
sahur pidesi
Ramazan ayının vazgeçilmezi olan, kuyruk kuyruğa sıra yaptıran Ramazan pidesi! Sahurda Ramazan pidesi yerine kepekli, tam buğdaylı ya da çavdar ekmeğini tercih etmek daha uzun süreli toklu hissi sağlamakta olup aynı zaman da alınacak kaloriyi de azaltmaya yetecektir. 
iftardan sonra spor yapmak
iftardan sonra spor yapmak
İftardan sonra uzanıp dinlenmek yerine olabildiğince hareketli bir yaşantı sürdürmeniz gerekir. Çünkü özellikle Ramazan aylarında iftar sonrası aşırı yorgunluk ve şişkinlik beraberinde uykuyu ve dinlenme gereksinimini getirmektedir.

 Bu durumda kilolarınızdan kurtulmak/form tutmak yerine kilo almak durumunda kalacaksınız. İftar'dan 2 saat sonra 30 dakikalık bir yürüyüş metabolizmanızı hızlandıracak, yediklerinizi daha çabuk sindirmenizi sağlayacak ve aynı zaman da daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

sahura kalmak
sahura kalmak
Sahura mutlaka kalkın! Bunu alışkanlık haline getirmek metabolizmanın daha sağlıklı ve düzenli çalışmasını sağlayacaktır. 

Düşüncelerinizi "yorum" kısmından bildirebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Güzel öneriler biraz daha fazla bilgi eklenebilirdi teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.