Bebek Masajı Nedir - Nasıl Yapılır - Faydaları Nelerdir - Video - Teknikleri - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

30 Nisan 2018 Pazartesi

Bebek Masajı Nedir - Nasıl Yapılır - Faydaları Nelerdir - Video - Teknikleri


BEBEK MASAJI NEDİR? NASIL YAPILIR? FAYDALARI NELERDİR?


Bebek masajının önemibebekler için oldukça önemli bir faktördür. Bebekler doğmadan önce anne karnında bir sıvı içerisinde bulunmalarından dolayı doğumdan sonra kasları pek güçlü değildir. Bebek masajının faydaları ise kaslara yararlı olasıdır. Çünkü bebeklerin kasları masaj yapılarak doğal bir yol ile güçlenebilir ve esneklik kazanabilir. Bunun dışında bebeklere yapılan masaj yöntemi; bebeğin daha huzurlu bir ortam da bulunduğunu hissettirmektedir.

Öncelikle bebeğinizi uyutmadan önce yapacağınız masaj sayesinde bebeğin daha huzurlu bir ortam da uyumasını sağlayacaksınız. Bunun dışında bebek masajı ile bebeğinizin bağışıklık sistemi güçlenecek ve gelişim sağlanacaktır. Aynı zaman da bebek masajı sayesinde bebeğinizin kasları güçlenir ve esnek bir kasa sahip olmasını sağlar. Bebeğinizin fiziksel açıdan güçlenmesini sağlamakta aynı zaman da bebeğe masaj yapmanın faydaları arasında yer almaktadır.
bebek masajı
bebek masajı


Bebeğe Yapılan Masajın Faydaları Nelerdir?

Bebeğe uygulanan masaj sayesinde bebeğin daha huzurlu ve mutlu bir ortam da bulunmasını hissettirmektedir. Annenin bebeği okşaması ve ovması bebeği rahatlatmakta olup aynı zaman da sevgi hormonu olarak bilinen prolaktin hormonlu anne sütünü de arttırmaktadır. Bununla birlikte salgıları daha da arttırmaktadır. Bebeğe yapılan masaj sayesinde anne-bebek arasındaki duygusal bağda bir hayli artmaktadır.

Bebeğe Hangi Ortamda Masaj Yapılmalı?

Bebeğinize masaj yapmaya karar verdikten sonra kesinlikle önce yapmanız gereken rahat bir ortam oluşturmaktır. Eğer rahat bir ortam oluşturulamazsa bebeğe yapılan masaj ters tepki verebilir, buna bağlı olarak olumsuz bir duruma da neden olabilir. Bebeğiniz yeni doğdu ise hafta da bir ya da iki kez bu masajı yapmanız yeterlidir. Çünkü yeni doğan bebekler de odaklanma durumu bir hayli zor olduğundan dolayı uzman doktorlar tarafından bu şekilde tavsiye edilmektedir. Bu masajı ilk gün 15 dakika boyunca yapılması öneriliyor. Bebeğinize yapacağınız bu masaj rutin olarak düzenli bir şekilde her gün yapılır ise bebeğin çok mutlu olmasını sağlayacaktır.

Bebeğe masaj yapmaya başlamadan önce kesinlikle karnının doyulması gerekmektedir. Aynı zaman da bebeğinizin kendini huzurlu hissedebileceği bir saat diliminde bu masajı uygulamanız gerekmektedir. Bebek masajı yapmak kolaydır. Ancak dikkat edilmesi gerekilen hususları bulunmaktadır. Masaj yapmaya başladığınız zaman, masaj yaparken bebek istemez ya da ağlayıp huysuzlaşır ise kesinlikle zorlamayınız. Bu bebek ve anne arasındaki bağın azalmasına neden olur! Bebek masajının önemi; anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirmektir.


bebek masajı teknikleri
bebek masajı teknikleri


Sağlıklı Bebek Masajı

Sağlıklı bebek masajı “5 adım”dan oluşmaktadır. İlk adım bebek için en huzurlu vaktin seçilmesi olup bu adım en önemli adımların başında yer almaktadır. Masaj yapımı esnasında kesinlikle acele etmeyiniz! Aynı zaman da bebeğe yemek yedirdikten hemen sonra masaj yapmayı kesinlikle denemeyiniz. İkinci adım olarak bebeğe masaj yapmaya başlamadan önce Hindistan yağı ile zeytin yağı kullanılması gerekir. 

Bebek için en doğru ortamın seçilmesi gerekmekte olup normal oda sıcaklığı bebeğe çok iyi gelecektir. Üçüncü adım olarak bebeğe masaj yapmaya ayaklarından başlamaya özen gösteriniz. Son olarak ise sıcak bir duş ile bebek masajının sonuna gelinmelidir.

Bebek masajı oldukça hassas ve dikkat edici bir konudur. Şuursuzca ya da dikkatsizce bir davranış ile bebeğe zarar verilebilir. Unutulmamalıdır ki; bebeklerin henüz kemikleri güçlenmemiş olup fizik olarak yeterli bir seviyede değillerdir.


Bebek Masajı teknikleri Videolu Anlatım:


Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.