Çalışma Hayatında 6 Yeni Düzenleme - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

15 Nisan 2017 Cumartesi

Çalışma Hayatında 6 Yeni Düzenleme

Sabah’ın haberine göre referandum sonrasında çalışma hayatında yaşanacak birkaç değişiklik meydana gelecektir. Yaşanacak değişiklikler “6” başlıkta birleşmektedir. Peki bu 6 başlıktaki değişiklikler neler? Gelin birlikte bir göz atalım.

Çalışma Hayatına Yeni Düzenleme

çalışma hayatındaki düzenleme
Uzman elektrikçi

Öncelikle kıdem tazminatına garanti getirilecek. Günümüzde çalışanların %80’i kıdem tazminatını alamamaktadır. 1 yılı doldurmayan işçilere kesinlikle kıdem tazminatı verilmemekte olup işverenler 11’nci ayı dolan işçileri işten çıkararak bu tazminatı sıfırlamaktadır. Tüm bunlar geride kalacak! Herkesin kazançlı çıkacağı adil bir tazminat fonu referandumun ardından geliyor. 1 gün dahi çalışan işçi referandum sonrasında kıdem tazminatını alabilecek. İşveren zor durumda dahi olsa tazminat korunacak, işçi fonda biriken parasını iş değiştirse dahi alabilecek. Kıdem tazminatında yapılacak değişiklik bu şekildedir.

Memura Yeni Yasa; 52 yıllık 657 sayılı devlet memuru kanununa göre ne çağ gereklerine uygun ne de büyüyen Türkiye’ye katkı sağlamamaktadır. Oldukça uzun  yıllardan beri yamalı bohçaya dönmüş olan ve çalışanları sınıf haline getiren bu yasa tarihe gömülecektir. Yeni kamu personeli rejimi ile çalışanlar hakkını alabilecek, ayrımlar ortadan kalkacak ve kamudaki iş başarısı kat ve kat artacak olan sistem gelecektir.

Taşeronda Kadro; Kamu personel rejimi ile değişikliği ile 720 bin taşeronun da sorunları çözülmüş olacaktır. Taşeronlar bu sistem ile yerini alacak ve kadrolu olmaya hak kazanacaktır. Kamuda ayrım kalkarak taşeronlar haklarına kavuşacak.

Çalışana Arabulucu; Çalışanları ve işverenleri mahkeme kapılarından kolaylıkla kurtaracak olan arabuluculuk sistemi referandumdan sonra devreye girmesi planlanmaktadır. Yıllar süren mahkeme davaları ve alacak sorunları birkaç gün içinde bu sistem sayesinde çözülecek ve mahkemelerin iş yükü azalacaktır.

Herkese İkinci Emeklilik; Ocak ayı ile başlayan zorunlu bireysel emeklilik sistemi referandum ile birlikte tüm kamu kurumları ve küçük işletmelerde uygulanmaya başlanacaktır. Çalışanlar bu sistem sayesinde 10 yılda ikinci emekliliğe hak kazanacak. Referandum sonrasında devlet sisteminde bulunan herkese anında 1.000 TL ödeme yapılacak, yatırılan taksite %25 eklenecek. 10 yıl sonunda emeklilik tercih edildiği zaman toplanan paraya %5 daha ilave edilecektir.

Borçlar Silinecek; Referandum sonrasında yeni bir sistem meydana gelecek! Çıkarılacak yasa ile yeni bir yapılandırma gündeme gelecektir. Vatandaşlar devlet ile barışık hale gelecek ve borçlardan kurtulacaktır. Yalnızca borçlular için değil, düzenli olarak ödemelerini yapan vatandaşlar için de farklı indirimler gibi avantajlarda devreye girecektir.  



Referandum sonrasında meydana gelecek çalışma hayatı değişiklikleri bu şekildedir. Bir önceki yazımız olan "Maden Suyunun" insan sağlığı açısından önemine göz atmak için buraya tıklamanız yeterlidir.