Kehribar Taşı Nedir? Kehribar Taşının Faydaları ve Özellikleri Nedir? - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

27 Haziran 2022 Pazartesi

Kehribar Taşı Nedir? Kehribar Taşının Faydaları ve Özellikleri Nedir?

Kehribar Taşı Nedir? Kehribar Taşının Faydaları ve Özellikleri Nedir?

 Açık sarı’dan kızıl rengine kadar farklı renklere sahip olan Kehribar, oldukça hassas bir yapıya sahip olmasından dolayı kolay kırılabilen bir yapıya sahiptir. Yarı saydam ve gömüldüğü bölgede bulunan cisimleri kendisine doğru çekebilen bir özelliğe sahip fosil cinsidir. Pinaceae (Çamgiller) familyasına ait olan Kahribar, çam türü olan Pinus Succinifera ağaçlarının fosilleşmiş reçinesidir. Genel olarak süs eşyaları olarak kullanılan Kehribar, takı aksesuar ürünlerinde en çok tercih edilen değerli taşlardan birisidir.


kehribar taşı içinde ne var?
kehribar taşı içinde ne var?
Kehribar taşı için de yaprak, böcek ve çiçek bulundurmakta olup bu kalıntılar zaman içerisinde bozulmayacak şekilde mumyalanmaktadır. Bununla birlikte kehribar taşı içerisinde bulunan cisimler ile eski zamanlara aile bilgilerin edinilmesi mümkündür. Kehribar taşının içinde deterpenik reçine, uçucu yap ve ezenler bulunuyor. Kehribar yatağı olarak bilinen dünya kehribar yataklarının %90’ı Rusya'nın Kaliningard bölgesinde yer alıyor.




Pek çok farklı özelliklere ve görüntüye sahip olan kehribar taşı toprağın 25 – 40 metre derinliğinde eski dönemlerde meydana gelen denizaltı çökeltilerinin iki tabası arasında yer alan damarlar şeklindedir. Son derece büyüleyici bir güzelliğe sahip olan teşbih, yüzük, kolye ve bileklik gibi aksesuarlarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Kehribar taşı ısıtıldığı zaman manyetik ve elektrik özelliği taşımaya başlamaktadır. Eski dönemlerde tıp alanında oldukça fazla tercih edilen kehribar, günümüzde yaygın olarak takı, aksesuar süs eşyası olarak kullanılır. Tıbbın henüz gelişmediği eski çağlarda amber yağı boğmaca gibi tedavilerde kullanılmıştır.


Gerçek Kehribar Taşı Nasıl Anlaşılır?

Gerçek kehribar taşı yakıldığı zaman etrafına çam kokusu yağar. Taklit kehribar taşı ise cam, plastik ve sentetik çam sakızından elde edilir. Kehribar taşının bedene temas etmesi ile birlikte terleme ile karışık kaşıntı meydana gelmektedir.


Kehribar Taşının Faydaları

 Kehribar taşının içinde bulunan ambera asidi doğal bir antibiyotik özelliği taşımakta olup bu nedenle eski çağlarda şifa taşı olarak kullanılmaktaydı. Bağışıklık sistemine son derece iyi geldiği bilinen kehribar taşı küçük çocukların üstünde yoğun olarak kullanılmaktadır.


kehribar taşının faydaları
kehribar taşının faydaları
Kehribar Taşı bebeklerin diş çıkarma süreçlerinde oldukça kullanıldığı bilinmektedir. Bunun nedeni ise bebeklerin diş çıkarma süreçlerinde kehribar taşının ağrıyı kesmesinden ve diş çıkarma sürecini hızlandırmasından kaynaklanıyor. Üzerinden Kehribar taşı bulunan bebeklerde sakinleşme, rahatlama ve iyi bir uyku uyudukları gözlemlenmiştir.


Mide ve bağırsak enzimlerini çare olan kehribar taşı gaz problemlerinde de etkilidir. Astım ve bronşit rahatsızlığı olan kişilerde de yine aynı şekilde oldukça etkili olduğu belirtilmektedir.

Kehribar taşı bebeklerde kolye ve bileklik olarak kullanılabilir. En yaygın kullanımı ise kolyedir.


Kehribar Taşını Kimler Kullanamaz? Kimler Kullanmamalı?

Kehribar taşının faydaları saymakla bitmez elbet, fakat her ne kadar faydalı bir taş olsa da kullanılması uygun olmayan kişilerin kullanması ile birlikte istenmeyen sorunlara da yol açabileceği sıkla söylenenler arasındadır. Kehribar taşını kimler kullanamaz? Diye merak ediyorsanız; kehribar taşını kanı pıhtılaşmayan ya da kanı pıhtılaştırmak için ilaç kullanan kişiler kesinlikle kullanmamalı.


İbni Sina ve Kehribar Taşı

İbni Sina Kitabul Tıp adlı kitabında 150 gram kehribarı dövün, balla karıştırın ve kalp rahatsızlığı olan hastalara yedirin dediği açıkla belirtilmiştir. Kehribarın kan sulandırıcı özelliği olmasından dolayı kalp rahatsızlığı olan kişilerde sıklıkla kullanılmaktadır.


Kehribar Taşı Özellikleri

Nazara ve kötü enerjiye karşı etkili olan kehribar taşı, ağrıyan bölgenin büyüklüğüne göre kullanılan kehribarın boyutu eşit orantılı olmalı, çünkü büyüklük oranı tesirini güçlendirmektedir.


Migren ağrısını hafifletir.

Astım, bronşit ve soğuk algınlığı şikayetlerinde oldukça etkilidir.

Kehribar taşı tiroid ve boğaz enfeksiyonu tedavi etmekte diğer taşlara oranla daha etkilidir.

Sol elle tutulduğunda bedende bulunan negatif etkiliyi azaltır.

Elektrik yünü hafiflettiği için depresyonu engeller.

Zihinsel ve ruhsal gelişimin dengesini sağlar.

Bereket taşı denilebilir, parayı çeken ve parayı getiren taş olarak bilinmektedir.

Şifa yönlü etkisi sayesinde kişiye enerji ve kalbe neşe getirdiği yönü bilinmektedir.

Kehribar taşını temizlemek için yaklaşık 1 saat güneş altında bekletilmeli ya da 1 saat boyunca akan bir suyun içinde bekletilmelidir.


kehribar taşının faydaları - kehribar taşı ne işe yarar? - kehribar taşı özellikleri - kehribar taşı zararları - kehribar taşı kimler kullanabilir - kehribar taşını kimler kullanamaz - kehribar taşı faydaları ve özellikleri nedir? en pahalı kehribar taşı fiyatları

kaynak: kehribar taşının faydaları 

kehribar taşının özellikleri

we love google

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.