KALBİNDEN HASTA OLAN KİŞİLER İÇİN RAMAZAN TAVSİYELERİ - KALP RAHATSIZLIĞI OLANLAR ORUÇ TUTABİLİR Mİ? - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

16 Mayıs 2018 Çarşamba

KALBİNDEN HASTA OLAN KİŞİLER İÇİN RAMAZAN TAVSİYELERİ - KALP RAHATSIZLIĞI OLANLAR ORUÇ TUTABİLİR Mİ?

KALBİNDEN HASTA OLAN KİŞİLER İÇİN RAMAZAN TAVSİYELERİ


Kalp damar hastalığı olan hastalar için çok gelen sorulardan bir tanesi Ramazan ayında oruç tutmak güvenli midir?

Bu hastalığın derecesine göre denetleme altındaki kalp hastaları oruç tutmaktan faydalanabilirler. Kardiyoloji tarafından Prof. Doktor Nurcan Arat Kalp Hastalığı olan insanın kesinlikle bu mevzuda kendi gitmiş olduğu doktoruna danışması gerektiğini söylemekte.
Kalp rahatsızlığı olanlar oruç tutabilir mi?
Kalp rahatsızlığı olanlar oruç tutabilir mi?

RAMAZANDA ORUÇ TUTMAK KALP DAMAR HASTALIKLARI TARAFINDAN MÜHİM OLAN RİSK FAKTÖRLERİNİ ETKİLEMEKTE Mİ?


Ramazan boyunca oruç tutmanın yaşam biçimi için kökten bir farklılıktır ve yaşam biçimi farklılığı kalp damar sistemi üstünde mühim bir etkiye sahiptir. Oruç tutmak, serebro-vasküler ve karoner arter hastalık biçimi olan hastalar da yaşam döngüsünde kalp damar hastalığı riskini etkileyecek bir farklılık oluşturmaktadır.

Aterskolerotik kalp damar rahatsızlığı yada inme riskinin yükselmesiyle ilgili en geniş risk faktörleri, çok fazla kilo, şeker hastalıkları, kolestrol düzeyindeki normal olmayan hipertansiyon sigara içmek ve aşırı haraketsiz yaşam tarzıdır. Kolestrol içeriği ise, diyet alışkanlıklarındaki farklılıklar, değişik diyet yağları kullanımı, arındırılmış şeker tüketiminin çoğalması ve fiziksel aktivitelerin düşmesine benzer faktörlerden etkilenmektedir. Oruç tutma zamanı süresince yiyecek ve yeme kalıplarının kalitesinde olduğuna benzer fiziksel aktivite alışkanlığında da mühim farklılıklar olmaktadır.

RAMAZAN SÜRESİNCE OLUŞAN BESLENME DÜZENİNDEKİ FARKLILIK KİLO ALMA YADA KAYBINA YOL AÇAR MI?


Ramazan Müslümanlar için gün doğumundan gün batımına kadar içme, yeme, sigara tüketmekten uzaklaşılan bir zaman olmasına rağmen, özellikle bu zamanda şafaktan gün batımında 2 büyük yemek zamanı biçiminde ve daha fazla karbonhidrat ve tatlı yemeklerin yenilmesi de olağan bir seçimdir.
Kalp rahatsızlığı olanlar oruç tutabilir mi?
Kalp rahatsızlığı olanlar oruç tutabilir mi?


 Ramazan süresince kiloların değişimiyle alakalı raporlarda çok sayıda yazar kilo kaybını, alımını ve kiloda bir farklılık olmadığını belirtmiştir. Bu değişiklikler bölümsel olarak değişik etkin köken, gelişim, cins, kalori alımı, fiziksel etkinlik ve çalışma katılan kişilerin oldukları yerden kaynaklanıyor olabilir. Bunun yanında en insicamlı gözlenilen şey kilo kaybı veya artışı olmuştur. Bu tetkikler sonuçlarına bakılarak, bir ay olan süreçte kaybedilen kilo 1,24 olmuştur.


FİZİKSEL ETKİNLİKLERİ RAMAZAN SÜRECİNDE DE SÜRDÜRMEK ÖNEMLİDİR!


Ramazan ayı süresince fiziksel etkinlikte genel olarak bariz bir şekilde kısıtlamaktır. Ve bu pozisyon kesinlikle kontrol edilmeldir. Beslenme düzeni kalori seviyesi eşit kalsa da fiziksel etkinliklerdeki düşüş kilo alımı ile sonuç bulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.