Hamileyken Sigara İçmenin Zararları! - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

8 Aralık 2017 Cuma

Hamileyken Sigara İçmenin Zararları!


Hamile iken sigara içmenin getirisi olarak düşük zeka, davranış bozukluğu ve cerebral palsy'ye büyük ölçüde neden olabilir. Küresel sorun olarak günümüzde pek çok kişinin kullandığı sigara ve buna bağlı olarak hastalıklar, dünya üzerinde önemli derece de sağlık sorunlarına neden oluyor. Hamilelik dönemlerinde sigara tüketimi, hem anne adayını hem de bebeği büyük oranda tehlikeye atmaktadır. Pek çok hastalığa neden olan sigara, aynı zaman da hamilelikte tüketilmesinden dolayı bebeğin "Cerebral Palsy" olma riskini yüksek derecede arttırıyor.

"Sigara kullanan anne adaylarının bebeklerinin akciğer daha az gelişmektedir. Bu durum aynı zaman da bebeklerin beyin gelişimini de olumsuz yönde etkilemektedir." Birden fazla çeşitte kimyasal madde bulunduran sigara, bebeğe ve anne adayına çeşitli rahatsızlıklar verebilir.

Sigara tüketimini gerçekleştiren anne adayları, doğacak bebeği istemsizce olumsuz sağlık koşulları ile bir arada tutmaktadır.

Hamileyken Sigara İçmenin Zararları!
Hamileyken Sigara İçmenin Zararları!


Hamileyken Sigara İçmenin Zararları!

Anne adayları hamilelikten en az 3 ay önce sigara tüketimini bırakmalıdır. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Tıbbi Hizmetler Danışmanı Nöroloji Uzmanı Dr. Nihan Hande Akçakaya;Yapılan araştırmaya göre sigara kullanan anne adaylarının, bebeğin sağlığına ciddi bir şekilde risk oluşturduğunu gösteriyor. Bu durum aynı zaman da pasif içicilikte de aynı şekilde görülmektedir. Hamilelik dönemlerinde sigara içmenin bebeğe zararları birçok örnekle kanıtlanabilmektedir.

 Özellikle hamilelik dönemlerinde anne adayları  sigara tüketerek bebeğin su keselerinin açılmasına, bebeğin eşi plansentanın erken ayrılmasına,  dış gebeliğe ve bebeğin cerebral Palsy'li olmasına gibi pek çok sağlık sorunlarına yol açacağı görülmektedir. Bu sebeple anne adaylarının hamilelik döneminden en az 3 ay öncesinden itibaren sigarayı bırakmaları gerekmektedir" dedi.

Hamileyken Sigara İçmenin Zararları
Hamileyken Sigara İçmenin Zararları

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış olan beynin doğum öncesi, doğum sonrası ya da doğum esnasında hasar görmesiyle oluşan fiziksel engellilik durumuna denmektedir. Beynin travmaya uğrayan kısımlarına erken durumda müdahale edilerek, hayat boyunca rehabilitasyon uygulaması ile önemli gelişmeler sağlanabilmektedir. Fakat Cerebral Palsy, tamamen tedavi edilebilir bir durum değil! Bakıldığı zaman dünya genelin de yaklaşık olarak 17 milyon Cerebral Palsy'li birey bulunmaktadır.

Türkiye de ise 1.000 canlı doğum arasında 4,4'ü Cerebral Palsy teşhisi konulmaktadır.
Hamileyken Sigara İçmenin Zararları
Hamileyken Sigara İçmenin Zararları
Gebelikte kaç tane sigara içilebilir? Mümkün olabildiğince anne adaylarının sigara tüketmemesi gerekmektedir. Söz konusu doğacak bir can olunca bunun önü kesilmesi ve bebeğiniz sağlığı için dünyaya gözlerini açana kadar sigara tüketimini durdurmak zorundasınız.

Sigara içen hamilelerin bebekleri genel olarak ciddi derece de sağlık sorunları yaşamaktadır. Sigara içen hamilelerin bebekleri her zaman sağlık sorunları yaşamasa da, her gün sigara tüketen anne adaylarının bebekleri ciddi  sağlık sorunları ile karşı karşıya gelebilir.

Etiket: hamilelikte sigara içmenin bebeğe zararları video, gebelikte sigara kullanımı ne kadar olmalı, gebelikte kaç tane sigara içilebilir, sigara içen hamilelerin bebekleri, hamilelikte sigaranın zararlarını azaltmak, emzirme döneminde sigaranın bebeğe zararları, hamilelikte sigara içenler ne yemeli, hamilelikte sigara içen varmı kadınlar kulübü
Hamilelikte sigara içmenin zararları hakkında düşüncelerinizi alt kısımdaki yorum bölümünden değerlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.