YouTube'un En Çok İzlenen Video Klibi "See You Again" Ne Kadar Kazandı - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

14 Temmuz 2017 Cuma

YouTube'un En Çok İzlenen Video Klibi "See You Again" Ne Kadar Kazandı

Küçük büyük demeden hemen hemen herkesin ağzına sakız olan, vücuduna dans olarak yapışıp kalan PSY’nin “Gangnam Style” klibi birkaç hafta öncesine kadar YouTube’un en çok izlenen videosu idi. Ancak artık YouTube’nin en çok izlenen videosu değil! Büyük bir kitle tarafından birçok ülkede oldukça fazla izlenen Hızlı ve Öfkeli 7 filminin evlere şenlik Soundtrack’i “See You Again” klibi, Güney Kore’li devi geride bırakarak YouTube’da en çok izlenen video olmayı başardı. 2.9 Milyarlık izlenme sayısına ulaşan “See You Again” şuan için YouTube’un en çok izleneni!
See You Again
See You Again

See You Again Ne Kadar Kazanmış Olabilir?

Pek çok kişi şuan da “See You Again” klibinin ne kadar kazandırdığını tahmin etme düşüncesi içerisinde olabilir  J  Bunu tek düşünen biz olamayız öyle değil mi! Birçok popüler haber sitesi TNW de See You Again klibinin ne kadar kazandığı konusunda birkaç hesaplama yapmış. BuzFeed’deki Hintli YouTuber Dhinchack Pooja ve Quora’daki yazar Mira Zaslove’un paylaşmış olduğu analiz verilerini baz alarak tahmin yürütebiliriz. YouTuber’lar 1 milyonluk gösterim için ortalama bin dolar kazandıklarını ortaya koymaktadır. Bu rakamın reklam platformunun %45’lik kesim yaptığını da belirteyim.

Düz hesap yapar isek bir YouTuber’ın 2.9 milyar görüntülenmesi ortalama olarak 2.9 milyon dolar civarında bir rakam kazandırabilmekte! Kısaca Wiz ve Charlie bu kliplerden oldukça büyük bir servet kazanmış gibi olabilir. Bu kazanç yalnızca YouTuber’ın sayılmadığı gibi müzik şirketi de bu rakamdan payını illaki alacaktır! Bu nedenle bireysel olarak kendilerine ne kadar kaldığını tahmin etmek biraz güç. Her anlamda 2.9 milyarlık izlenen bir video hayatlarının büyük ölçüde değişmesine neden olacaktır.